Cercar en aquest blog

COM COMPRAR ELS NOSTRES CAGANERS

Podeu adquirir els nostres caganers durant tot l'any visitant-nos a la botiga-taller de Caldes de Montbui, o encarregar-los per e-mail (terrisseriadecaldes@gmail.com) o per telèfon (640 103 820) i us els farem arribar casa.




divendres, 6 de novembre del 2020

Anís del Mono, caganer de Badalona.

 


Anís del Mono és la marca de licor anisat més famosa de Catalunya. Va néixer al segle XIX (1868) a la destil·leria badalonina dels germans Bosch i Grau. 

Hi ha dues teories sobre el nom de la marca. Segons la primera, pren aquest nom perquè en un dels vaixells de la família va arribar un mico que van adoptar com a mascota a la fàbrica de Badalona i això va tenir gran ressò popular. L'altra parla de l'aprofitament publicitari de la polèmica suscitada per les teories evolucionistes de Darwin i així mostrar que la seva marca era la més evolucionada. A l'etiqueta de l'ampolla hi ha el dibuix d'un mico amb la cara, segons molts, de Darwin. 

Amb el pas dels anys, tant la fàbrica com la marca han esdevingut emblemes de Badalona. Avui, una estàtua del mico presideix l'accés al Pont del Petroli en el litoral badaloní.