Cercar en aquest blog

COM COMPRAR ELS NOSTRES CAGANERS

Podeu adquirir els nostres caganers durant tot l'any visitant-nos a la botiga-taller de Caldes de Montbui, o encarregar-los per e-mail (terrisseriadecaldes@gmail.com) o per telèfon (640 103 820) i us els farem arribar casa.




dilluns, 5 de novembre del 2012

Marilyn Monroe, mite del cinema.


Marilyn (Norma Jean). Actriu estatunidenca que ha esdevingut un dels mites eròtics del cinema. El seu magnetisme amb les càmeres, la seva vida desendreçada i la seva prematura mort en circumstàncies estranyes la converteixen en un mite que supera de llarg el reconeixement que va tenir en vida.



D’origen humil, passa de treballar en una fàbrica de munició a iniciar la carrera de model en ser triada per sortir a les fotografies d’un reportatge sobre la feina de la dona durant la Guerra Mundial. Deprés la FOX la va contractar per la sensualitat que irradiava davant les càmeres. Els primers papers rellevants li arriben a Ladies of the Chorus, La jungla d’asfalt i Tot sobre Eva. Després de Niàgara (film d’on Andy Warhol pren la fotografia que la converteix en una icona pop), amb Els senyors prefereixen les rosses es produeix el gran salt de qualitat i el reconeixement mundial interpretant el paper que més se li escau: de noia sexi i alhora còmica. Com casar-se amb un milionari, Bus Stop, Ningú no és perfecte (per la que guanya un Globus d’or) i The seven year itch (amb la famosa escena on fa voleiar les faldilles amb l’aire del metro) són altres títols rellevants de la seva carrera. La portada i pòster central (Somnis daurats) de la revista Play Boy i la interpretació de la cançó Happy birthday Mr. President dedicada a J.F. Kennedy (amb qui se li atribuïa un afer) marquen alguns dels seus moments més recordats.

Coincidint amb el 50 aniversari des de que ens va deixar, volem recordar-la amb el famós vestit del llaç amb que va interpretar la cançó Diamonts are a girl’s best friends a Els senyors prefereixen les rosses.